Νικόπολις - Γαράσαρη - Sebinkarahisar - Susehri.

Σας κάνουν ..κλικ; Καλώς ήρθατε!

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Οι ρίζες μας (Κενανίδης)


Τα στοιχεία προέρχονται από την πρώτη επίσημη απογραφή του ελληνικού κράτους, για τους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν σε αγροτικές περιοχές. Αυτή η απογραφή του 1928, καταγράφει τους αρχηγούς οικογενειών και έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί τα στοιχεία τους τα δίνουν οι ίδιοι, όπως τα γνωρίζουν αυτοί.

Κενανίδης Αντώνιος του Γαβριήλ. Δήλωση καταγωγής από Κεϊλίκα Κολωνίας. Εγκατάσταση στα Κασσιτερά Σαπών Ροδόπης. Γραφείο Εποικισμού Κομοτηνής.

Κενανίδης Γεράσιμος του Μιχαήλ. Δήλωση καταγωγής από Κεϊλίκα Κολωνίας. Εγκατάσταση στα Κασσιτερά Σαπών Ροδόπης. Γραφείο Εποικισμού Κομοτηνής.


Κενανίδης ή Κοτανάς Γρηγόριος του Μιχαήλ. Δήλωση καταγωγής από Κεϊλίκα Κολωνίας. Εγκατάσταση στα Κασσιτερά Σαπών Ροδόπης. Γραφείο Εποικισμού Κομοτηνής.

Κενανίδης Ευθύμιος του Αντωνίου. Δήλωση καταγωγής από Κεϊλίκα Κολωνίας. Εγκατάσταση στα Κασσιτερά Σαπών Ροδόπης. Γραφείο Εποικισμού Κομοτηνής.

Κενανίδης ή Γιαννόπουλος Ηλίας του Γεωργίου. Δήλωση καταγωγής από Κεϊλίκα Κολωνίας. Εγκατάσταση στα Κασσιτερά Σαπών Ροδόπης. Γραφείο Εποικισμού Κομοτηνής.

Κενανίδης Σέργιος του Γερασίμου. Δήλωση καταγωγής από Κεϊλίκα Κολωνίας. Εγκατάσταση στα Κασσιτερά Σαπών Ροδόπης. Γραφείο Εποικισμού Κομοτηνής.

Κενανίδης Χαράλαμπος του Μιχαήλ. Δήλωση καταγωγής από Κεϊλίκα Κολωνίας. Εγκατάσταση στα Κασσιτερά Σαπών Ροδόπης. Γραφείο Εποικισμού Κομοτηνής.

Κενανίδου Μαγδαληνή ή Κωνσταντίνα, σύζυγος Χαραλάμπους, το γένος Ηλία Συριμτζή. Δήλωση καταγωγής από Κεϊλίκα Κολωνίας. Εγκατάσταση στα Κασσιτερά Σαπών Ροδόπης. Γραφείο Εποικισμού Κομοτηνής.

Κενανίδου Μάρθα του Ευθυμίου. Δήλωση καταγωγής από Κεϊλίκα Κολωνίας. Εγκατάσταση στα Κασσιτερά Σαπών Ροδόπης. Γραφείο Εποικισμού Κομοτηνής.

Κενανίδης ή Κοσολίδης Νικόλαος του Αναστασίου. Δήλωση καταγωγής από Σουπάχ Κολωνίας. Εγκατάσταση στο Κοκκινοχώρι Καβάλας (πρώην Σαρλή). Γραφείο Εποικισμού Καβάλας

Κενανίδου Μαρία του Σάββα, το γένος Σάββα Γαϊλόγλου. Δήλωση καταγωγής από Γκουβερτζίκ Κολωνίας. Εγκατάσταση στο Νέο Πετρίτσι Σερρών (πρώην Βέτρινα). Γραφείο Εποικισμού Σιδηροκάστρου.

Κενανίδης Θεόπιστος του Σάββα. Δήλωση καταγωγής από Γκουβερτζίκ Κολωνίας. Εγκατάσταση στο Νέο Πετρίτσι Σερρών (πρώην Βέτρινα). Γραφείο Εποικισμού Σιδηροκάστρου.

Κενανίδης Ιωάννης του Σάββα. Δήλωση καταγωγής από Γκουβερτζίκ Κολωνίας. Εγκατάσταση στο Νέο Πετρίτσι Σερρών (πρώην Βέτρινα). Γραφείο Εποικισμού Σιδηροκάστρου.

4 σχόλια:

 1. Στέλιο επήκες καλόν δουλίαν.ηύρες ούλον το σόις. να δοκιμάζω να πούγω άμουν εσέν να ευρίκω τ΄εμόν το Στεφανάντικον το σόιμ ασό Χατζήκιοη της Νικόπολης.
  Στεφανίδης Παύλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στεφανιδάντ ασό Χατζήκιοϊ σην Νικόπολιν Λαγκαδά: Ιορδάνης του Παναγιώτη και Παύλος του Παναγιώτη, Φώτιος του Κων/νου και Κλήμης του Κων/νου, Θεόφιλος του Κυριάκου (που πρέπει να ήταν γαμπρός στο Καδήκιοϊ, αφού από εκεί ήταν η γυναίκα του Χαρίκλεια, το γένος Φώτιου Λαζαρίδη). Στη Νικόπολη υπάρχει και ένας Χρήστος του Νεοφύτου που είπε οτι ήρθε από το Βουρνόβα της Σμύρνης. Μήπως είναι κι αυτός ασή Γαράσαρη, ξενιτεμένος στη Σμύρνη;

  Στεφανιδάντ ασο Χατζήκιοϊ έρθαν και σην Ευκαρπίαν του Κιλκίς: Λάζαρος και Συμεών του Θεοδώρου (και η γυναίκα του Συμεών από το Κιόσ-κιοϊ, το γένος Σάββα Ταχματζίδη), Θεόδωρος, Μαρία και Ιωάννης του Συμεών (και η γυναίκα του Ιωάννη, Σοφία, το γένος Θεόδωρου Γιαγμούρογλου ή Γιαγμουρίδη, από το Όβατζουκ).

  Αυτά πατριώτη και ελπίζω να μη ζηλεύεις πλεόν το Στέλιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτoύς που αναφέρεις φίλε Houperin, είναι η οικογένειά μου και γενικά ειναι όλο μου το σόι. Οι υπόλυποι Στεφανάντες πήγαν στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας. Είμαι εγγονός του Παύλου Στεφανίδη του Παναγιώτη που ήρθε στην Νικόπολη Λαγκαδά (πρώην Ζάροβο) το 1914 μόλις ελευθερώθηκε η Μακεδονία από τους Τούρκους. Στον πόλεμο 1918-22 ο παππούς μου ξαναπήγε στην Τουρκία ως λοχίας του Ελληνικού Στρατού. Το όνομα του χωριού μου Νικόπολη το έδωσαν οι παππούδες μας στην αιώνια μνήμη της γλυκιάς μας πατρίδας στον ΠΟΝΤΟ.
  Φίλε Houperin χάρηκα ειλικρινά , μου μίλησε ο Στέλιος για σένα και για την προσφορά σου στο Γαρασαρότικο θέμα . Ελπίζω να συμμετέχω στην εκδρομή στα πάτρια εδάφη που ετοιμάζεις.
  ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ , ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΣ ΕΚ ΧΑΤΖΗΚΙΟΙ ΚΑΙ ΕΣΚΙΟΝΕ ΓΑΡΑΣΑΡΗΣ (ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ) ΠΟΝΤΟΥ, ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κι εγώ χαίρομαι που σε έχουμε στην παρέα μας συμπατριώτη. Υπάρχει και ο Στρατηγός ε.α. Παύλος Στεφανίδης από το Νέο Πετρίτσι και καταγωγή από Έσκιονε και Χατζήκιοϊ, ο οποίος τώρα ζει μόνιμα την Αλεξανδρούπολη και είναι πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Παλαγίας (παραδόξως, αφού είναι ο μοναδικός Γαρεσαρέτας). Το είχαμε βρει μαζί οτι είχε σόι και στη Νικόπολη και οπωσδήποτε το ίδιο ονοματεπώνυμο που έχετε, αποκλείεται να είναι απλή συνωνυμία (και μάλιστα από Έσκιονε και Χατζήκιοϊ). Για το ταξίδι ετοιμαζόμαστε για τις 18 Ιουλίου, ώστε του Προφήτη Ηλία να είμαστε εκεί που γιόρταζαν και οι πρόγονοί μας. Θα σε ενημερώσουμε πολύ σύντομα και θα χαρούμε αν καταφέρεις να έρθεις μαζί μας. Έχει να πέσει ομάλι και τίκι σύννεφο..!!..!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή