Νικόπολις - Γαράσαρη - Sebinkarahisar - Susehri.

Σας κάνουν ..κλικ; Καλώς ήρθατε!

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Λάζαρος Ιορδανίδης – Από τη Γαράσαρη στην Αμερική   Η μετανάστευση Νικοπολιτών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, άρχισε στις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα και συνεχίστηκε την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα. Μετά τους πρώτους διωγμούς ο αριθμός όσων έφυγαν για την Αμερική αυξήθηκε ραγδαία και από το 1916 μέχρι και την ανταλλαγή συνεχώς έφευγαν Γαρασαρέτες για να καταφύγουν σε φίλους και συγγενείς στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Μέσα από τα αρχεία της Υπηρεσίας Μετανάστευσης των Η.Π.Α., έχουμε ήδη εντοπίσει αρκετούς Νικοπολίτες μετανάστες και συνεχίζουμε την έρευνα για να μοιραστούμε μαζί όσα στοιχεία συλλέγουμε.

   Ο Λάζαρος Ιορδανίδης (Ιορδανόπουλος) ήταν από την Τρουπτσή και έφυγε 38 ετών και παντρεμένος για την Αμερική, με το πλοίο Αρτζεντίνα και λιμάνι αναχώρησης την Πάτρα. 
   Έφτασε στις ΗΠΑ  στις 9 Σεπτεμβρίου 1910 και δήλωσε ότι θα φιλοξενηθεί από το φίλο του Παρασκευά Παλαιστή (επίσης από την Τρουπτσή) στη Νέα Υόρκη.
   Συγγενείς του Λάζαρου Ιορδανίδη/Ιορδανόπουλου και του Παρασκευά Παλαιστή, ήρθαν πρόσφυγες στην Ελλάδα στο Μακροχώρι Βέροιας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου