Νικόπολις - Γαράσαρη - Sebinkarahisar - Susehri.

Σας κάνουν ..κλικ; Καλώς ήρθατε!

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Περικλής Βασιλειάδης – Από τη Γαράσαρη στην Αμερική   Η μετανάστευση Νικοπολιτών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, άρχισε στις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα και συνεχίστηκε την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα. Μετά τους πρώτους διωγμούς ο αριθμός όσων έφυγαν για την Αμερική αυξήθηκε ραγδαία και από το 1916 μέχρι και την ανταλλαγή συνεχώς έφευγαν Γαρασαρέτες για να καταφύγουν σε φίλους και συγγενείς στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Μέσα από τα αρχεία της Υπηρεσίας Μετανάστευσης των Η.Π.Α., έχουμε ήδη εντοπίσει αρκετούς Νικοπολίτες μετανάστες και συνεχίζουμε την έρευνα για να μοιραστούμε μαζί όσα στοιχεία συλλέγουμε.

   Ο Περικλής Βασιλειάδης είχε καταγωγή από την Κεϊλίκα και έφυγε 20 ετών και άγαμος για την Αμερική, με το πλοίο Μάρθα Ουάσινγκτον και λιμάνι αναχώρησης την Πάτρα. 
   Έφτασε στις ΗΠΑ στις 17 Σεπτεμβρίου 1909 και δήλωσε ότι θα φιλοξενηθεί από το φίλο του Παύλο Αντωνιάδη (επίσης από την Κεϊλίκα) στη Νέα Υόρκη.
   Συγγενείς του Περικλή Βασιλειάδη ήρθαν πρόσφυγες στην Ελλάδα στα Κασσιτερά Ροδόπης και του Παύλου Αντωνιάδη στη Νικόπολη Λαγκαδά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου