Νικόπολις - Γαράσαρη - Sebinkarahisar - Susehri.

Σας κάνουν ..κλικ; Καλώς ήρθατε!

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Κυριάκος Ανδρεάδης – Από τη Γαράσαρη στην Αμερική   Η μετανάστευση Νικοπολιτών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, άρχισε στις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα και συνεχίστηκε την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα. Μετά τους πρώτους διωγμούς ο αριθμός όσων έφυγαν για την Αμερική αυξήθηκε ραγδαία και από το 1916 μέχρι και την ανταλλαγή συνεχώς έφευγαν Γαρασαρέτες για να καταφύγουν σε φίλους και συγγενείς στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Μέσα από τα αρχεία της Υπηρεσίας Μετανάστευσης των Η.Π.Α., έχουμε ήδη εντοπίσει αρκετούς Νικοπολίτες μετανάστες και συνεχίζουμε την έρευνα για να μοιραστούμε μαζί όσα στοιχεία συλλέγουμε.

   Ο Κυριάκος Ανδρεάδης ήταν από το Κιόσκιοϊ και έφυγε 27 ετών και άγαμος για την Αμερική, με το πλοίο Άλις και λιμάνι αναχώρησης την Πάτρα. 
   Έφτασε στις ΗΠΑ στις 30 Οκτωβρίου 1912 και δήκωσε ότι θα φιλοξενηθεί από το φίλο του Χρήστο Βαλαβάνη (από την Τρουπτσή) στη Νέα Υόρκη. 
   Συγγενείς του Κυριάκου Ανδρεάδη ήρθαν πρόσφυγες στην Ελλάδα στο Αετοβούνι Σερρών, στη Λάντζα Λαγκαδά και στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. 
   Συγγενείς του Χρήστου Βαλαβάνη/Βαλαβανίδη ήρθαν στο Μακροχώρι Βέροιας, στη Γεωργιανή Καβάλας και στο Ζυγό Καβάλας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου