Νικόπολις - Γαράσαρη - Sebinkarahisar - Susehri.

Σας κάνουν ..κλικ; Καλώς ήρθατε!

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Κωνσταντίνος Μιχάλογλου – Από τη Γαράσαρη στην Αμερική   Η μετανάστευση Νικοπολιτών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, άρχισε στις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα και συνεχίστηκε την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα. Μετά τους πρώτους διωγμούς ο αριθμός όσων έφυγαν για την Αμερική αυξήθηκε ραγδαία και από το 1916 μέχρι και την ανταλλαγή συνεχώς έφευγαν Γαρασαρέτες για να καταφύγουν σε φίλους και συγγενείς στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Μέσα από τα αρχεία της Υπηρεσίας Μετανάστευσης των Η.Π.Α., έχουμε ήδη εντοπίσει αρκετούς Νικοπολίτες μετανάστες και συνεχίζουμε την έρευνα για να μοιραστούμε μαζί όσα στοιχεία συλλέγουμε.

   Ο Κωνσταντίνος Μιχάλογλου ήταν από το Έσκιονε και έφυγε για την Αμερική 20 ετών και άγαμος, με το πλοίο Βασιλεύς Κωνσταντίνος και λιμάνι αναχώρησης τον Πειραιά. 
   Έφτασε στις ΗΠΑ στις 14 Ιουνίου 1916 και δήλωσε ότι θα φιλοξενηθεί από τον κουνιάδο του Γιώργο Μηλιάδη (από το Καρακεβετζίκ) στη Νέα Υόρκη.
   Συγγενείς του Κωνσταντίνου Μιχάλογλου ήρθαν πρόσφυγες στην Ελλάδα στο Νέο Πετρίτσι Σερρών και συγγενείς του Γεωργίου Μηλιάδη στον Άγιο Ανδρέα Καβάλας, στο Ορφάνι Καβάλας και στο Ελαιοχώρι Καβάλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου