Νικόπολις - Γαράσαρη - Sebinkarahisar - Susehri.

Σας κάνουν ..κλικ; Καλώς ήρθατε!

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Βαρβάρα Κοντοσίδου – Από τη Γαράσαρη στην Αμερική   Η μετανάστευση Νικοπολιτών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, άρχισε στις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα και συνεχίστηκε την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα. Μετά τους πρώτους διωγμούς ο αριθμός όσων έφυγαν για την Αμερική αυξήθηκε ραγδαία και από το 1916 μέχρι και την ανταλλαγή συνεχώς έφευγαν Γαρασαρέτες για να καταφύγουν σε φίλους και συγγενείς στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Μέσα από τα αρχεία της Υπηρεσίας Μετανάστευσης των Η.Π.Α., έχουμε ήδη εντοπίσει αρκετούς Νικοπολίτες μετανάστες και συνεχίζουμε την έρευνα για να μοιραστούμε μαζί όσα στοιχεία συλλέγουμε.

   Η Βαρβάρα Κοντοσίδου/Κοντεσίδου ήταν από το Μοντολάς και έφυγε για την Αμερική 35 ετών και παντρεμένη, με το πλοίο Νιού Γιόρκ και λιμάνι αναχώρησης το Σαουθάμπτον της Αγγλίας.    
   Έφτασε στις ΗΠΑ  στις 19 Ιουνίου 1920 και δήλωσε ότι ήρθε για να μείνει με το σύζυγό της, ο οποίος ήδη κατοικούσε στο Τζέρσεϊ Σίτι του Νιού Τζέρσεϊ.
   Κοντεσάντ/Κοντοσάντ ήρθαν πρόσφυγες στην Ελλάδα στο Μεγαλόκαμπο Δράμας, στην Προσοτσάνη Δράμας, στη Νικόπολη Λαγκαδά και στη Ραχώνα Γιαννιτσών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου