Νικόπολις - Γαράσαρη - Sebinkarahisar - Susehri.

Σας κάνουν ..κλικ; Καλώς ήρθατε!

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

«Νικόπολις – Στην καρδιά της Ρωμανίας», στο Waiblingen της Στουτγάρδης.


   Ως απλός Νικοπολίτης, πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια και να συγχαρώ τη διοίκηση και τα μέλη του συλλόγου «Αργοναύτες – Βάιμπλινγκεν», για την απόφασή τους να αφιερώσουν ένα διήμερο εκδηλώσεων στη Νικόπολη του Πόντου.
   Ως προσκεκλημένος, οφείλω να αποδώσω εύσημα για την άψογη διοργάνωση, τη ευαισθησία και τη θέληση να γνωρίσουν όλες τις περιοχές του Πόντου, καθώς και την ενθουσιώδη συμμετοχή των (μικρών καιμεγάλων) αδερφών μας που ζουν, εργάζονται, σπουδάζουν στη Γερμανία.


   Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή να συνομιλείς με τόσους ανθρώπους, ιδιαίτερα νέα παιδιά, που θέλουν να μάθουν καινούργια πράγματα, «διψούν» για ο,τιδήποτε αφορά στην ιστορική μας πατρίδα, ρωτούν, ακούν, διαφωνούν, συνομιλούν, αποδέχονται, σκέπτονται, αναζητούν.
   Τρεις ημέρες με συμπατριώτες, φίλους παλιούς και νέους, συγγενείς, δίνουν δύναμη για συνέχεια στις προσπάθειες όλων μας, με ένα στόχο. Τη συνεχή αναζήτηση, μελέτη και ανάδειξη όσων έχουν σχέση με τον Πόντο, την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, την πορεία μας μέσα στους αιώνες και το κοινό μας μέλλον.
   Ευχαριστώ για μια ακόμη φορά τους “Αργοναύτες” του Waiblingen, τον πρόεδρο Ιωάννη Ιντζέ, τον Παύλο, το Δημήτρη, το Γιώργο, την Αναστασία, τη Λεμένη, τη Χαρούλα, το Θεόφιλο, το Θεόδωρο και όλους τους υπόλοιπους φίλους. Επίσης ευχαριστώ τα μέλη του συλλόγου του Esslingen, για τη χαρά να ξαναβρεθούμε από κοντά, τον Πέτρο και τη Χαρίκλεια, το Βασίλη. Τον ακούραστο «εργάτη» και «υπηρέτη» της πολιτιστικής μας παράδοσης Θεοχάρη Κριθαρίδη. Το φίλο, συνπροσκυνητή και συνοδοιπόρο σε μεϊντάνια, σοκάκια και ρασία της Ρωμανίας, Χρήστο Σιδηρόπουλο, καθώς και τους γονείς του για την αγάπη και τη φιλοξενία τους.
   Είθε να ξαναβρεθούμε εντάμαν, με χορούς κυκλωτικούς, όχι μόνο στη Γερμανία ή στην Ελλάδα, αλλά στην πατρίδα μας, τον Πόντο. Και κατά προτίμηση στη Νικόπολη..
Χαιρετίας αδέρφια.
Νίκος Πετρίδης

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου